ΦΟΥΛ ΠΡΟΤΕΪΝΗ ΟΜΕΛΕΤΑ
Unknown5:40 π.μ.







Προετοιμασία: 20 λεπτά
Σερβίρει 1 άτομο

Υλικά

4 αυγά
100γρ. Καπνιστό σολωμό
4 φρέσκα μανιτάρια
1 κουταλιά της σόυπας ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
½ φρέσκια κόκκινη πιπεριά
λίγο μαύρο πιπέρι
ελάχιστο αλάτι
απειροελάχιστο σαφφρόν

Προετοιμασία

      1. Κόβετε τον σολωμό σε λεπτές και μικρές λωρίδες και ‘επειτα σε σχετικά μεγάλα τετράγωνα, ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, σκόρδο, μανιτάρια και την κόκκινη πιπεριά

     2. Χτυπάτε πολύ καλά τα αυγά σε ένα μπόλ (για 1 λεπτό περίπου).
      
    3. Βάζετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά να ζεσταίνεται για δύο λεπτά περίπου και ρίχνετε τα κρεμμυδάκια, μανιτάρια, κόκκινη πιπεριά και τον σολωμό για να τσιγαριστούν αργά και ψιλο-ανακατεύετε…(Τίπ! Τσιγαρίστε χωρίς λάδι)

    4. Λίγο πριν αρχίσουν τα λαχανικά να ροδίζουν, ρίχνετε στο τηγάνι τα αυγά, το ελαιόλαδο, πιπέρι, αλάτι, σαφφρόν και το ψιλοκομμένο σκόρδο.

5  5. Αφήνετε την ομελέτα να ψηθεί για τουλάχιστον 6-10 λεπτά ενώ την επιτηρείτε συνεχώς. Μόλις παρατηρήσετε πως αρχίζει να γίνεται πιό στέρεα, βεβαιώνεστε με μία σπάτουλα πως είναι εφικτό να την γυρίσετε, αρχίζοντας να την ξεκολλάτε γύρω-γύρω. Αναποδογυρίζετε την ομελέτα με την βοήθεια ενός πιάτου. Έπειτα την αφήνετε να ψηθεί για 4-5 λεπτά ακόμη, εξακολλουθώντας να την επιτηρείτε.

6    Μόλις είναι έτοιμη μπρορείτε να σερβίρετε με σαλάτα 'ισμπεργκ στο πλάι. Aπολαύστε μετά την προπόνηση ως ένα ελαφρύ γεύμα για βραδυνό συνοδευόμενο με ένα ποτήρι φυσικό χυμό πορτοκάλι. 
                                    
                                                                                                      Καλή σας όρεξη!

                           Eπιμέλεια συνταγής: Nina Bafouni –Διατροφολόγος
                           BSc Nutrition- Oxford Brookes University